Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur (Söfuk) är glada att meddela att en ny krögare tar över verksamheten vid Ernst Salonger. Det blir företagarna Kenny Sundqvist och Suvi Mäntylä som kommer att ta över driften av den anrika restaurangen.
Företagarparet har senast drivit Restaurang Loftet via sitt företag Mat med Historia, och såg sin chans då nyheten om att Söfuk söker ny krögare till Ernst Salonger kom ut.
Starten blir redan i mitten av oktober, och Sundqvist berättar att de, åtminstone till en början, kommer att sätta fokus på lunchserveringen.
- Det kommer att bli lunchbuffé med vår härliga handgjorda glass till dessert. De vegetariska alternativen kommer att serveras på tallrik, säger han.
Sundqvist och Mäntylä tar med en del av konceptet från Loftet där de senast var verksamma.
- Kunderna kommer nog att kunna känna igen smakerna och sina favoriträtter från det som serverats på Loftet. Vi fortsätter att ha fokus på god mat - rena, fräscha smaker, vegetariska alternativ och så en snabb service, berättar Suvi.
Martin Norrgård, direktör för Söfuk, är inspirerad över att få öppna dörrarna med ny krögare.
- Jag är övertygad om att det här konceptet kommer att skapa rörelse vid Wasa Teater, speciellt under lunchtid. Vi får dessutom ett samarbete mellan de nya krögarna och YA under kvällsserveringarna.
Parterna har kommit överens om att pröva på konceptet fram till sommaren 2025.
- Vi utvärderar under våren hur vi lyckats. Vårt mål är att våra verksamheter ska kunna stöda varandra, avslutar Norrgård.
”YA POP-UP BAR & BISTRO” fortsätter att drivas av lärare och studerande från YA:s utbildningar och teaterdamerna bistår fortsättningsvis under pausserveringarna. Bistron är öppen under föreställningskvällar kl. 17-23 och erbjuder, förutom drycker, ett urval av små salta rätter och snacks.
Mer information ger:
Kenny Sundqvist
Tfn: +358 50 343 2642
kenny.sundqvist@adelbragd.fi
Martin Norrgård
Direktör, Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur
Tfn: +358 44 556 0434
martin.norrgard@sofuk.fi